Konsumenci chętnie sięgają po sałatę lodową. Cenią ją za walory smakowe i prozdrowotne. Plantatorzy podążają za wyzwaniami rynku i realizują nasadzenia takich właśnie odmian. Jak w warunkach konkurencyjnego rynku sprawić, by sałata z naszego gospodarstwa wyróżniała się i aby właśnie po nią sięgali zwolennicy zdrowego trybu odżywiania się?
Zadbaj o barwę i jędrność sałaty lodowej
Właśnie te dwie cechy – odpowiednie wybarwienie, zachęcające do zakupu oraz jędrność i chrupkość są tematem wystąpienia dr Michała Wojcieszka z firmy Yara Poland zarejestrowanego na polach firmy Green Crops. Podmiot ten niemal do perfekcji opanował sztukę wytwarzania produktu o najwyższych parametrach jakościowych posiłkując się w tym procesie wybranymi produktami firmy Yara. Jej przedstawiciel na poniżej zamieszczonym filmie przybliża zasady efektywnego wykorzystania takich produktów jak KristaLeaf Foto, YaraVita Brassitrel Pro, Mangan F czy YaraVita Actisil. Posiadają one kompozycje, które w określonych okolicznościach przynieść mogą bardzo dobre efekty w produkcji sałaty. Szczegóły w poniższym materiale filmowym: