Kalafiory i brokuły w grupie Kalgrup – Fotogaleria
W tym roku kalafiory i brokuły w grupie Kalgrup, która ma swoją siedzibę w miejscowości Steniatyn Kolonia koło Łaszczowa uprawiane będą na łącznej powierzchni...
Aktywne odżywianie roślin i gleby. Składniki pokarmowe to dziś za mało!
1 czerwca 2015 roku ruszył pilotażowy program akcji Aktywne odżywianie roślin i gleby. Składniki pokarmowe to dziś za mało. Jest to kampania edukacyjna poświęcona...
Wciornastki – groźne szkodniki warzyw
Wciornastek tytoniowiec (Thrips tabaci) jest bardzo groźnym szkodnikiem wielu warzyw uprawianych w polu. Głównie zagraża cebuli, porom i kapuście ale może również występować na...
Nowy fungicyd do ochrony marchwi i porów
Zgodnie z decyzją MRiRW z dnia 1 czerwca 2015 roku, do obrotu i stosowania w Polsce został dopuszczony nowy fungicyd z portfolio Bayer CropScience...
Cebula w RSP Hopkie – FILM
9 maja wraz z ekspertami z firmy Syngenta, w ramach projektu Onion Leader wizytujemy Rolniczą Spółdzielnię Produkcyjną Hopkie. Rejon Zamojszczyzny, gdzie jest ona położona...
Kujawy wysychają – plony warzyw będą niższe
Na terenie województwa kujawsko-pomorskiego coraz bardziej uwidaczniają się skutki suszy. Widoczne są w uprawach zbóż, rzepaku i kukurydzy le również warzyw. Słabe wschody, zahamowanie...
Big Weekend For Many Texas A M Sports
The million fortress alongside Oriole Park was viewers favorite off of the start.
wholesale football jerseys
While but now Hurricanes, Payton was named MVP with the...
Cebula rośnie mimo stresu
W regionie Kujawsko-Pomorskim wschody i wzrost cebuli w początkowej fazie utrudniały trudne warunki pogodowe, związane przede wszystkim z deficytem wody w glebie i niskimi...
Sałaty i inne „nowalijki”
Produkcja świeżych warzyw typu sałaty, rzodkiewki, różne warzywa pęczkowe nie jest prosta. W ich przypadku nie jest możliwe długie przechowywanie, a o zebraniu powinny...
Połyśnica marchwianka – zapobieganie, monitoring, zwalczanie
Marchew jest dwuletnią rośliną warzywną, należącą do rodziny selerowatych, której korzenie spichrzowe wykorzystywane są do bezpośredniego spożycia, przetwórstwa, suszarnictwa, zamrażalnictwa i przechowywania. Uprawiana jest...