Zarząd i kadra kierownicza reprezentująca na spotkaniu Grupę Producentów Rozsad KRASOŃ
W dniu 10 czerwca odbywały się Dni Otwarte w Grupie Producentów Rozsad KRASOŃ. Wydarzenie w miejscowości Święta koło Złotowa zgromadziło około 1000 osób, dla których było doskonałą okazję do zapoznania się z poszczególnymi etapami produkcji rozsady warzyw.
Pojazd do wykładania tac z wózka
Proces podlewania rozsady jest w pełni zautomatyzowany
Produkcja rozsady selera w kostkach
Produkcja rozsady selera w kostkach
Zwiedzający z zainteresowaniem słuchali informacji o zasadach produkcji rozsady warzyw polowych
Proces podlewania rozsady jest w pełni zautomatyzowany
Produkcja rozsady selera w kostkach
Nowoczesne szklarnie pomagają zoptymalizować proces produkcji rozsady warzyw
Produkcja rozsady selera w kostkach
Produkcja rozsady selera w kostkach
Koszenie rozsady selerów ma korzystny wpływ na ich rozwój w pierwszym okresie po wysadzeniu na stałe miejsce
Rozsada przez cały okres produkcyjny pozostaje oznaczona
Zarząd i kadra kierownicza reprezentująca na spotkaniu Grupę Producentów Rozsad KRASOŃ
Urządzenia odpowiedzialne za podawanie wody oraz pożywki do produkowanej w firmie Krasoń rozsady
Urządzenia odpowiedzialne za podawanie wody oraz pożywki do produkowanej w firmie Krasoń rozsady
Rozsada produkowana jest w szklarniach ze starowaniem klimatu
Rozsada przez cały okres produkcyjny pozostaje oznaczona
Rozsada selera produkowana w kostkach torfowych
Urządzenia odpowiedzialne za podawanie wody oraz pożywki do produkowanej w firmie Krasoń rozsady
Zanim tace trafią kolejny raz do produkcji są myte przez specjalną myjkę
Urządzenia odpowiedzialne za podawanie wody oraz pożywki do produkowanej w firmie Krasoń rozsady
Zanim tace trafią kolejny raz do produkcji są myte przez specjalną myjkę
Urządzenia odpowiedzialne za podawanie wody oraz pożywki do produkowanej w firmie Krasoń rozsady
Zanim tace trafią kolejny raz do produkcji są myte przez specjalną myjkę
Zbiornik na wodę deszczową o pojemności 7000 m3
Zbiornik buforowy na gorącą wodę od ogrzewania obiektów szklarniowych
Tace wykładane są na specjalnych konstrukcjach uniemożliwiających kontakt z podłożem
Zanim tace trafią kolejny raz do produkcji są myte przez specjalną myjkę
Szklarnie w Złotowie mają ok. 6 ha powierzchni z czego uprawną część zajmuje 5,5 ha
Zbiornika do przygotowywania pożywki
Rozsada przez cały okres produkcyjny pozostaje oznaczona
Rośliny przed wysyłką do klienta są hartowane
Ramię do podlewania roślin
Pracownicy GPR Krasoń oprowadzali gości po szklarni i odpowiadali na ich pytania
Pożywka w 70% wykorzystywana jest powtórnie, 30% zużywają rośliny
Potężny zbiornik na wodę
Pojazd wykłada tace w docelowym miejscu szklarni w ciągu kilku minut
Liczni zwiedzający obiekty szklarniowe i stoiska firm
Kotły o łącznej mocy 10 MW
Kotłownia miałowa ogrzewająca szklarnię
Koszenie rozsady selerów ma korzystny wpływ na ich rozwój w pierwszym okresie po wysadzeniu na stałe miejsce
Kostkarka o wydajności 500 skrzynek na godzinę wymaga jedynie 3 osób do obsługi
GPR Krasoń wykorzystuje własną flotę pojazdów do realizacji dostaw w Polsce i za granicą