Rosnące wymagania rynku cebuli oraz jego zmienność powodują, że koniecznością staje się uprawa odmian, które nadają się do szybkiej sprzedaży, a jeśli zajdzie taka potrzeba można je również długo przechować. Kilka z takich kreacji znajduje się w ofercie firmy Hazera.
Najwcześniejszą odmianą w ofercie Hazery jest Fasto F1. Ten nowy Rijnsburger ma około 110-dniowy okres wegetacji. Cebule są kuliste z mocną łuską, szyjka jest bardzo cienka. Jest to kreacja do uprawy na tzw. pierwszą łuskę do pakowania, dzięki temu, że już w połowie lipca czy też na początku sierpnia zaczyna załamywać szczypior. Jeśli jednak nie uda się jej z jakiś powodów sprzedać latem, można bez problemów przechowywać ją do końca maja. Odmiana ta bardzo dobrze sprawdza się w uprawie z rozsady.
Standardową, znaną odmianą do najdłuższego przechowywania (do połowy czerwca) jest Centro F1. Odmiana ta ma bardzo mocną, twardą łuskę (co najmniej trzy warstwy), dzięki czemu doskonale się przechowuje). W Polsce po połowie sierpnia załamuje szczypior. Jej cebule są twarde, wyrównane, idealnie kuliste, łuska jasna, błyszcząca. Ma duży udział cebul o średnicy 60-80 mm i o jednym stożku wzrostu oraz silny system korzeniowy. Rekomendowana jest do uprawy na świeży rynek. Polecana jest także do uprawy ekologicznej.
Jedną z najplenniejszych cebul z oferty firmy Hazera jest Firmo F1 (trochę późniejsza od Centro F1). Cebule są kuliste, twarde, o mocnej i jasnej łusce a system korzeniowy silnie rozbudowany. Jej szczypior jest mocny i zdrowy. Kreacja rekomendowana jest do uprawy na świeży rynek.
Najpóźniejszą z prezentowanych odmian do długiego przechowywania jest bardzo dobrze plonująca odmiana Dormo F1, która może być przechowywana nawet do lipca. Cebule tej odmiany są kuliste, wyjątkowo twarde o bardzo mocnej łusce. Możliwe jest wysokie składowanie luzem. Szczypior jest wzniesiony, silnie rosnący, szyjka cienka. Odmiana ma rozbudowany system korzeniowy i silny wigor przez cały okres wegetacji. Rekomendowana jest do uprawy na świeży rynek. Kreacja ta daje rekordowe plony.
Czerwoną cebulą do bardzo długiego przechowywania jest Retano F1, kreacja średnio późna, która w dobrych warunkach rośnie do końca sierpnia, a przechowywana może być do końca maja czy też czerwca. Ma ładną, ciemnoczerwoną, błyszczącą i mocną łuskę, cebule są wyrównane, kuliste. Dzięki silnemu systemowi korzeniowemu uzyskiwany plon jest bardzo wysoki. Jest to odmiana na świeży rynek i dla przemysłu.